Juhtkiri: Paikre hädades on süüdi ta ise

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu linnale ja Paikuse vallale kuuluv jäätmekäitluskeskus Paikre on saanud küll Kristo Rossmani näol uue juhataja, kuid kas tal õnnestub viimase kahe aasta jooksul vaid kahjumit tootev ettevõte konkurentsi tagasi tuua, on küsitav.

Muidugi on kahetsusväärne, et kuigi kaks Pärnumaa omavalitsust omavad jäätmekäitlusega tegelevat ettevõtet, ei räägi ega löö Paikre maakonna prügimajanduses oluliselt kaasa. Näiteks Pärnu korraldatud jäätmeveos mängib esimest viiulit Ragn-Sells. Paikre suutmatus erinevatel hangetel osaleda on põhjendatav sellega, et n-ö ehkupeale ei oldud valmis investeerima, et mõni vajalik konkurss võita. Riskiasi muidugi, kui muretsed vajaliku masinapargi, aga need jäävad kasutult seisma ning viimaks ei ole ei tööd ega raha.

Seega võib alalhoidlikku tegutsemist mõista, samuti võib kohapealt vaadates aduda, et ainus pääsetee on jäätmekäitluses sisetehingute võimaldamine. Tarbija seisukohast pole erilist vahet, kes prügi ära veab, peaasi, et süsteem toimiks loogiliselt ja hind oleks soodne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles