Olümpiaks valmistutakse veel pärast selle lõppu

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiapargi Suures Jääkuplis (The Bolshoy Ice Dome) peetakse reedel algavate Sotši taliolümpiamängude kõik jäähokilahingud.
Olümpiapargi Suures Jääkuplis (The Bolshoy Ice Dome) peetakse reedel algavate Sotši taliolümpiamängude kõik jäähokilahingud. Foto: Reuters

Venemaa väitel on nad valmis võõrustama Musta mere äärses kuurordis Sotšis 2014. aasta taliolümpiamänge. Välismaise ajakirjanduse kohaselt pole tegemist mitte ainult ajaloo kallimate, vaid ka vastuolulisemate olümpiamängudega.

Sotši olümpiamängude eelarve on kerkinud 240 miljardi rublani. Veel jaanuaris oli ametlik number 214 miljardit rubla. Vene liberaalse ajakirja Itogi andmetel jaguneb rahapott järgmiselt: sada miljardit tuli riigilt, ülejäänu investoritelt, kelleks valdavalt olid riigi kontrolli all olevad ettevõtted või erafirmad, mis ehitasid olümpiaobjekte riiklikelt pankadelt laenatud rahaga.

Väidetavalt olevat Sotši olümpia puhas eelarve ehk ilma taristu ja spordirajatisteta 6,5 miljardit dollarit ehk 4,7 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles