Türil avas uksed moodsaima sisseseadega kultuurimaja

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurimaja avatud, panevad tervitajad end järjekorda. Koduloolane Kaarel Aluoja toob kingituseks 50 aastat vana telegrammi, mille teater Vanemuine saatis Türi kultuurimajale maja avamise puhul 9. aprillil 1960.
Kultuurimaja avatud, panevad tervitajad end järjekorda. Koduloolane Kaarel Aluoja toob kingituseks 50 aastat vana telegrammi, mille teater Vanemuine saatis Türi kultuurimajale maja avamise puhul 9. aprillil 1960. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

«Oh!» hüüatas Türi kultuurimaja direktor Ülle Välimäe vaid, kui eile hommikul üle suure saali ukse kiikas ja lava kaunistavat lillevanikut nägi.

«Oh!» ütles ta, kui kultuurimaja kunstnik Ülle Kuldkepp tõi näha oma kätetöö, kultuurimaja uue tammepuust ja nahast kaantega külalisteraamatu.

Lisaks direktori õnnelikele ohetele täitis maja liiliate tugev aroom ja uute põrandakatete lõhn. Liiliatest, roosidest, piibelehtedest, sirelitest ja muust rohelisest valmisid Vaike Siemanni käes pidupäeva lilleseaded.
Pidupäeva seepärast, et pärast pikka ootamist (ehitustööd lõppesid juba jaanuaris ja esialgu pidi avapidu olema 1. aprillil) lõigati eile õhtul põhjalikult uuenenud kultuurimaja lint läbi.

2009. aasta veebruaris algasid peahoone ümberehitustööd. Uuenes nii välimus kui sisu, juurde ehitati ruume ja laopindu majas tegutsevatele ringidele.

Projekti teise järgu ehitustöid ja hankeid rahastati Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu Euroopa Liidu Euroopa regionaalarengu fondist 28,5 miljoni krooni ulatuses. Türi valla omaosalus on veidi üle viie miljoni krooni.
Lisaks eraldab Türi vald projektiga kaasnevate kulutuste tarbeks kaks miljonit krooni, mille katmist Euroopa Liidu raha arvel selle rahastamisreeglid ei võimalda. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles