Juhtkiri: Kuurordielevandist mõru muigega

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu kuurordi märkimisväärset 175. aastapäeva taheti tähistada meeldejäävalt ja suvepealinnale kohase isikupäraga. Suurepärane oli mõte taaselustada kuurordielevant, mille lonti mööda praegused vanaemad-vanaisad kaugetel viiekümnendatel vette liuglesid.

Veeatraktsioon läks maksma kopsaka summa ja tekkis põnev intriig, kui eraettevõtja hulga odavamalt samasuguse tegelase Raeküla rannavette püstitas. Linn läks isegi nii kaugele, et üritas konkurenti ebaseaduslikuks tembeldada. Nüüdseks on avalikuks saanud, et hoopis Pärnu linnavõim on tegelnud elevandi ebaseadusliku vette viimisega.

Selgus, et veeseaduse mõttes on liuelevant kaldaga püsivalt ühendamata ehitis ja selle veeskamiseks on vaja taotleda hoonestusluba. Seega on elevant hoone, nagu porgandid on Euroopa Liidu mõttes puuviljad. Naera või ribadeks, kui ei oleks nii kuratlikult kurb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles