Suletava poe loomi ähvardab väljaviskamine

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pet Centeri müüjate sõnul oli lihtne leida uus kodu tuhkrutele.
Pet Centeri müüjate sõnul oli lihtne leida uus kodu tuhkrutele. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kauplusekett Pet Center sulgeb uksi ning müüjad on pandud sundseisu, kuna loomapoe omanikke ei huvita poes müügil olevate neljajalgsete saatus.

«Päris seda, et me nad metsa alla peaksime viskama, ei ole öeldud, aga sisuliselt sama teeb välja, sest neile uue kodu leidmine jäeti meie kaela,» rääkis Õhtulehele üks tänaseks juba suletud kaupluse müüja. Tema sõnul lubati neil loomi endale koju viia, odavamalt müüa või kui väga vaja, tasuta ära anda – peaasi, et nad kadunud oleksid.

Õnneks on suurem osa loomadest suudetud maha müüa, kuid näiteks Rakvere poes ootavad uut kodu veel merisiga, hamstrid, deeguema koos poegadega, linnud, vöötorav, jõevähid, kalad ja tšintšilja.

Pet Centeri esindajatelt ei õnnestu ajalehel vastuseid saada – kirjadele nad ei vasta ning korduvad katsed telefonitsi suhelda pole samuti vilja kandnud.

Eesti Loomakaitse Selts sai abipalve poemüüjatelt, kes olid osa suletud poe loomi kpju võtnud, ning aitas loomadele uue kodu leida, osa loomi on siiski veel hoiukodudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles