Kuninga kooli õue vallutab käsitööpäev

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsiooniline käsitööpäev Pärnu Kuninga tänava põhikooli õuel.
Traditsiooniline käsitööpäev Pärnu Kuninga tänava põhikooli õuel. Foto: Urmas Luik

Homme, 1. juunil 12-16 korraldab Pärnu Kuninga tänava põhikool oma õuel taas noorte käsitööpäeva, kuhu nii uudistama kui õpikodadesse on oodatud kõik huvilised.
 

Pärnu linna ja maakonna õpetajate juhendatavates õpikodades saab oma kätega proovida puidulõiget, kaunistuste viltimist, teha liivapilte ja -kaarte, klaasimaali, pärlitööd, kivimosaiiki, pabernöörist ja fliisist lilli, punuda paelu, valmistada gobelääni, meisterdada võtmemehikest, tikkida kaarti, valmistada taskuid, märke ja puidust esemeid.

Käsitööpäeva ühe korraldaja Elje Lõhmuse ütlust mööda on mõnes õpitoas väike osalustasu, näiteks tekstiilimaali õpitoas, kus joonistatakse T-särkidele, pakutrüki ja näomaalingu ning salvrätitehnika õpitoas.

Käsitööpäeval on avatud kohvik, kus teenindavad Pärnumaa kutsehariduskeskuse noored.

Kuninga kooli käsitööpäeval löövad kaasa Pärnumaa kutseharidusekeskus, Pärnu Kunstide maja, Raeküla gümnaasium, Rääma põhikool, väike vabakool, Paikuse põhikool, Häädemeeste gümnaasium ja Juurikaru põhikool, ettevõtmist toetab ka linna haridus ja kultuuriosakond.

Kuninga tänava põhikool korraldab käsitööpäeva juba kaheksandat aastat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles