Vergi sadam pakub sel suvel kaatrisõitu

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vergi sadam.
Vergi sadam. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Peagi algav Vergi sadama hooaeg toob endaga uusi ja põnevaid ettevõtmisi, teiste seas kaatrisõidu ja igakuised veiniõhtud.


Vergi sadama kai ääres seisab sel aastal 11,5meetrine sinise kirjaga “Port of Vergi” valge kaater, mis pakub kuni kaheteistkümnele inimesele võimalust merel lõbusõitu teha.

Vergi sadama juhi Eva Vase sõnul on jahedatest ilmadest hoolimata esimesed sõidud kaatriga juba tehtudki – Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusest käis üks seltskond veesõidukit n-ö testimas ja sellega sõitmas ning jäi kogetuga väga rahule.

Kaatriga merele

Kes eelistab aga vaikset olemist, võib nautida õhtusööki merel. “Näiteks päikeseloojangu ajal sõita kaatriga lahele ja otsida mõnus vaikne koht, kus serveeritakse kolmekäiguline õhtusöök koos veiniga,” kõneles Vask.

Ka on mõeldud sellele, et kaater võiks sõita näiteks Vergi ja Käsmu vahel – viikingilaev tooks inimesed Käsmust Verki ja kellel soovi on, saaks kaatriga tagasi.

Kaatriga merel sõitmise võimalust pakutakse sadama juhi teadmist mööda peale Vergi ka Tallinnas, Pärnus ja Haapsalus.

“Kui ma teiste turismiettevõtjatega siin piirkonnas rääkisin, oli kaatrisõidu võimalus Vergis nende jaoks hästi positiivne uudis, sest juba aastaid on oodatud, et keegi seda teeks, kuna kliendid selle vastu huvi tunnevad,” kinnitas Vask ning lisas, et varem oli kaater eraomandis, aga nüüd leiti sõidukile uus rakendus.

Veel ühe uuendusena toob 5. juunil algav hooaeg sadamakõrtsi teisele korrusele terrassile sisse seatud mullivanni, mida möödunud reedel laudisega kaeti.

Kuni kümme inimest mahutava mullivanni saavad kliendid rentida kas koos saunakasutusega või eraldi.

“Suvel tuleb Vergi sadamasse päris palju sünnipäevaseltskondi, kes tavaliselt reserveerivad ülemise korruse ja kasutavad sauna,” täpsustas Eva Vask.

Veiniõhtud veinikelneriga

Ka veinisõpradel on põhjust sel suvel sadamat külastada, sest alustatakse ürituste sarja “Vergi veiniõhtud”, mis korra kuus, juunis, juulis ja augustis, hõlmavad kolmekäigulist õhtusööki.

“Iga käigu juurde on klaas sobivat veini ja veinikelner tutvustab pikemalt pakutavaid veine, neid piirkondi, kust veinid pärit on, ja miks veinid just sel õhtul serveeritud toitudega sobivad,” rääkis sadama juht veiniõhtute idee olemusest.

Koostöös Pille Lille muu­sikute toetusfondiga tulevad Meistrite Akadeemia kontserdid: juunis esineb SaxEst, juulis C-Jam ja augustis saabub Tallinna kammermuusika festivalilt üllatusprogramm.

“See on midagi täiesti uut, mida katsetame, aga et tegemist on hea ja kvaliteetse asjaga, siis ma loodan, et rahvast tuleb ja kõik saavad positiivse elamuse osaliseks,” lootis Vask.

Kui tavaliselt on Vergi sadama hooaja lõpetanud “Muinastulede öö” augusti lõpus, arvas sadama juhataja, et kuigi kõik sõltub ilmadest, jääb kõrts tegutsema septembriski.

Kas ka purjeregatt “Piirist piirini” sel aastal toimub, ei osanud Eva Vask veel öelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles