Noored saavad raamatust seksiõpet

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügile saabub seksiraamat noortele.
Müügile saabub seksiraamat noortele. Foto: raamatu esikaas

Sel nädalal jõuab poelettidele avameelne ja aus raamat seksist “Nii kuum on tunne! Noorte oma seksiraamat”.

Kirjastuse Menu välja antav raamat räägib piinlikkuse ja valehäbita seksist ja kõigest sellega liituvast: tunnetest, suhetest ja igatsusest, tervisest ja arsti läbivaatusest, tõest ja müütidest, eneseusaldusest ja õigusest oma kehale. Lõbusate illustratsioonidega raamat kirjeldab seksuaalset arengut ning rõõme ja riske, mis kaasnevad seksiga.

Kristel Peikel Eesti seksuaaltervise liidust märkis, et raamatu autorid ei karda tabusid ja keerulisi küsimusi – kõigele antakse asjalikud vastused. Ka rasketest asjadest kirjutatakse mõnusa huumoriga.

“Raamat on tabav vastulöök seksiga seotud teadmatuse, salatsemise ja pornotööstuse moonutatud rollimudelite pihta,” märkis Peikel.

Eesti seksuaaltervise liidu juhatuse liige, naistearst ja noortenõustaja Kai Part soovitab raamatut nii noortele kui nende vanematele, kelle kooliajal kahjuks polnud sellist teost. “Raamat on hea nõuandja ka õpetajatele ja kõigile, kes soovivad end seksuaal(tervise)alaselt harida,” teadis Part.

Soome keelest tõlgitud raamatut on Eesti lugeja tarvis täiendanud Eesti seksuaaltervise liit. Raamatu autorid on Pia Brandt, Erja Korteniemi-Poikela, Raisa Cacciatore ja Maarit Huovinen. Eesti keelde tõlkis selle Kadri Jaanits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles