Galerii: Eliisabeti kirikus mälestati isamaa eest langenuid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enne vabariigi aastapäeva paraadi algust osalesid peaminister Andrus Ansip, riigikogu aseesimees Jüri Ratas, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja Pärnu maavanem Andres Metsoja Pärnu Eliisabeti kirikus toimunud jumalateenistusel, kus mälestati kõiki isamaa eest langenuid.

Teenistusel jutluse pidanud Eesti evangeelse luterliku kiriku peapiiskop Andres Põder mõtiskles selle üle, kes peaks olema Eestimaal maa soolaks ja rõhutas, et iseseisev saab olla vaid see, kes oskab vastutada. „Meie enda valikud ja otsused mõjutavad paljusid,“ ütles Põder kantslist.

Peapiiskop arutles, et ajal, mil ristiusust sai eestlaste omausk, küpses ka suutlikkus iseseisvuseks ja omariikluseks. "On ju usk elujuhis, enese- ja maailmamõistmise alus. Suur osa meie kuulsast talupojatarkusest on ammutatud talutares tammsaarelikult pühakirja uurides. Maa soolaks said nii peremehed kui sulased, koolmeistrid kui kooliõpilased, kaupmehed kui käsitöölised," rääkis Põder.

Jumalateenistusel teenisid veel Pärnu praost Enn Auksmann ja oikumeenilised külalised.

Muusikalise poole eest hoolitsesid teenistusel segakoor Endla, Pärnu kammerkoor ja tütarlastekoor Elise dirigentide Toomas Volli ja Kai-Tõe Ellermaa juhatusel.

Uhkelt hoidsid kirikus lippe skaidid, gaidid ja kodutütred.

Teenistus lõppes Juhan Aaviku koorilauluga „Hoia, Jumal, Eestit“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles