Galerii: peaminister andis Pärnus üle riiklikud autasud

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Andrus Andsip andis vabariigi aastapäeval Pärnus Endla teatris üle riiklikud kultuuri-, spordi- ja teaduspreemiad ning Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinna.

Riigi kultuuripreemia pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest pälvisid Ester Mägi, Toivo-Peep Puks ja Enn Põldroos.

Kultuuripreemia 2013. aasta loominguliste saavutuste eest sai rahvusvahelise tegevuse ja kõrgetasemeliste rollide eest rahvusooperis Estonia Ain Anger, näitusetegevuse eest Ivo Lill, näituse „Eesti asi“ eest Anu Raud, raamatute "Saksa Ordu ajalugu" (Klaus Militzer), "Nii taevas kui ka maa peal" (Werner Bergengruen), "Vergiliuse surm" (Hermann Broch), "Vanad meistrid" (Thomas Bernhard) tõlkimise eest Mati Sirkel ning klarnetikontserdi „Ekstaatiline palverändur“ ja sümfoonia „De profundis“ eest Erkki-Sven Tüür.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles