President Ilves andis Pärnus üle teenetemärgid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Jaan Rekkor saab presidendilt kätte Valgetähe IV klassi teenetemärgi.
Näitleja Jaan Rekkor saab presidendilt kätte Valgetähe IV klassi teenetemärgi. Foto: Urmas Luik

President Toomas Hendrik Ilves andis Pärnus Endla teatris riigi teenetemärgi 99 inimesele, pärnumaalastest pälvisid Valgetähe IV klassi teenetemärgi ajalootalletaja Aldur Vunk ja näitleja Jaan Rekkor ning Punase Risti V klassi teenetemärgi doonor Tiiu Parts.

“Eestlastena oleme kitsid kiitusega ja samas tunneme kohmetust, kui meid personaalselt tunnustatakse. Kogen seda aastast aastasse, iseseisvuspäeva eel teenetemärke andes. Ikka ütleb osa neist, keda Eesti riik oma kõrgeima tänuga tänab, et nad ei tea, mille eest või miks just neile see tunnustus langes,” sõnas president Ilves Endlas teenetemärkide üleandmisel. “Lihtne vastus kõlab nii: see on teenetemärk teie igapäevase pühendumuse, töökuse, kutsumuse, järjekindluse ning mitmel puhul ka vapruse eest.”

President rääkis, et sageli on see tunnustus meeskonnale, ettevõttele, asutusele ja samal ajal ometi isiklik tunnustus justnimelt teenetemärgi saajale, kes on osanud tugeva meeskonna luua ja seda hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles