Järva malev ootab lahtiste uste päevale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Reedel, Eesti lipu 126. sünnipäeval heisatakse Järva maleva staabis pidulikult Eesti lipp, tseremoonial osalevad Järva maleva kaitseliitlased, noored kotkad, kodutütred ning naiskodukaitsjad ja Türi vallavalitsuse esindajad.


Kell 12 algaval avatud uste päeval saavad kõik huvilised tutvuda aga Järva maleva ja selle eriorganisatsioonide tegevuse ja ülesannetega ning samuti maleva käsutuses oleva tehnika ning relvastusega.
Maleva noorteinstruktori Urmas Piigerti sõnul on avatud uste päevast osa võtma oodatud kõik huvilised ning ka need inimesed, kes varasemalt militaarvaldkonnaga lähemalt kokku puutunud ei ole. «Tänapäeval on Kaitseliidul koos oma eriorganisatsioonidega täita ühiskonnas üsna lai ülesannete ring alates isamaalisest kasvatusest ja eluks vajalike praktiliste oskuste omandamisest kuni sõjalise väljaõppeni välja,» lausus Piigert. «Seetõttu ootamegi avatud uste päevale kõiki inimesi, kas või ainult sellepärast, et nad saaksid täpsema ülevaate kõigest sellest, millega Järva malev ja Kaitseliit üldisemalt tegeleb.»
Avatud uste päeval saab näha videomaterjale Kaitseliidu ja selle eriorganisatsioonide tegevusest, tutvuda Järva maleva masinaparki kuuluvate maasturite, veoautode ja soomukiga, õppida andma esmaabi, proovida kätt sidepidamises, teha näomaskeeringut ning tutvuda enam kui tosinkonna relvanäitusele välja pandud eksponaadiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles