Vilma koondab suure osa töötajatest

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilma
Vilma Foto: Elmo Riig / Sakala

Kunagine Viljandi leivatootja ja praegu kondiitritoodete ja jahusegude valmistaja Vilma lõpetab juulis ka tortide ja kookide tegemise ning koondab suurema osa töötajatest.

Ettevõtte teatel lõpetatakse juulis jahukondiitritoodete valmistamine ning Vilma jääb tootma vaid jahusegusid.

Aktsiaseltsi Vilma juhatuse liikme Marko Kaha sõnul toimub tootmise osaline sulgemine kulude optimeerimise eesmärgil. «2008. aastal Kalevi alustatud protsess pagari- ja jahukondiitritööstuste tootegrupipõhiseks spetsialiseerimiseks ei andnud soovitud tulemust,» nentis ta. «Valmistatud toodangu realiseerimisest saadav tulu ei kata igapäevase tootmistöö jätkamiseks tehtavaid kulusid ja seetõttu pole kondiitritoodete tootmise jätkamine Vilmas majanduslikult põhjendatud ning oleme sunnitud osa tootmisüksusest sulgema.»

Kaha sõnul jääb Vilma tootma Kalevile allhanke korras jahusegusid ning ettevõtte 36 töötajast jääb osaliselt koondamise ja osaliselt tähtajaliste töölepingute lõppemise tulemusena tööle 10 inimest.

Kui hiljuti müüdi Vilma emafirma Kalev Chocolate Factory Norra investoritele, siis Vilma pole ostu-müügitehingu osa. Ettevõte kuulub endiselt aktsiaseltsile Luterma.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles