In memoriam August Puuste (28.11.1913 – 02.03.2014)

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

2. märtsil suri saja aasta vanusena Kaitseliidu Sakalamaa maleva kunagine tegevliige ja Kaitseliidu Sakala maleva auliige August Puuste.

Ta sündis 28. novembril 1913. aastal Liivimaa kubermangu Polli vallas talupidaja peres. 1930. aastate teises pooles oli ta Kaitseliidu Sakalamaa maleva tegevliige, olles nooremallohvitserina Lillis Kaitseliidu jao looja ja pealik, hiljem ka Polli rühma pealik. Saksa okupatsiooni ajal oli Puuste Lilli Omakaitserühma pealik.

Kui Nõukogude Liit Eesti 1944. aasta sügisel uuesti okupeeris, jäi August Puuste rahumeeles oma kodukohta edasi elama, sest otseses sõjategevuses ta ei osalenud ja endal seega mingit süüd arvata ei osanud. Üsna varsti ta aga arreteeriti pealekaebuse alusel ja saadeti 18. aprillil 1945. aastal 15 aastaks sunnitööle ja 5 aastaks asumisele Siberisse. Sealt vabanes ta 1956. aastal. Naasnud Eestisse, omandas ta metsniku kutse, töötas pikka aega Pärnu metsamajandis ja läks sealt metsapunkti juhataja ametist pensionile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles