Pärnumaal on töötus ajutisel langusteel

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnumaal oli selle töönädala lõpuks 5547 töötut, mis on tuhande võrra vähem kui kahe ja poole kuu eest. Töötukassa Pärnumaa juht ennustab töötuse uut kasvu suve lõpuks.


Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets ütles Raadio Pärnule, et ka töökohti on hetkel lisandunud. Juurde on tulnud ligi 200 uut vaba ametikohta. Enim pakutakse praegu tööd kokkadele, müüjatele, iluteenindajatele, juuksuritele, maakleritele ja puhastusteenindajatele.

Suve lõpuks ennustab Mets uut töötuse kasvu, sest Pärnus on töökohtade arv suuresti seotud  sessoonsusega. Samuti on varasemale praktikale tuginedes sügiseti töötute ridadesse lisandumas rohkelt koolilõpetajaid, kes peale haridustee lõppu koheselt tööd ei leia.

Pärnumaal on praegu 5547 töötut, kellest suurem osa on mehed. Metsa sõnul on see paljuski seotud ehitussektori aktiivsuse langusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles