Juhtkiri: Algas hooaeg, kulupõlenguhooaeg

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Käesoleva nädalaga ei alanud mitte lihtsalt püsivalt kevadisemate ilmade aeg, vaid sellega kaasnes kulupõlenguhooaja algus, kui Saarde vallas Tihemetsas umbes poolteisel hektaril põles kulu. Hooaja esimene kulupõleng on nii klassikaline juhtum, kui üldse olla saab. Kulu süttis prahi põletamisest, mis lubab järeldada, et sügisel ei ole aiamaade ümbrust niidetud ja ümbrus on kasimata.

Ühest põletamiskohast läks leek kiiresti edasi ja rühkis eluhoonete poole. Nagu teatas Lääne päästekeskus, püüdis üks naine kuuseokstega materdades tuld kontrolli alla saada. See tal loomulikult ei õnnestunud ja tulekahjule panid piiri alles päästjad.

Varem kui nii mõnelgi eelneval aastal saabunud kevadilmade aegu on aiamaade, haljasalade ja lihtsalt elulähedase looduse koristamine loomulikult vajalik ning tore. Paraku tuleb igal kevadel enam-vähem samal ajal inimeste südametunnistusele koputada, et kui tuletegemine vähegi mängus, peab sellel hoolega silma peal hoidma, et loodust, hooneid ja inimesi ohustav kulupõleng ei algaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles