Kommentaar: Tõde Krimmist

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Alatalu.
Toomas Alatalu. Foto: PP

Nädal tagasi ilmunud kommentaari ”Tõde Ukrainast“ lõpus sedastasin, et Vene riigiduumas esitati stalinlik eelnõu uute piirkondade Venemaa koosseisu vastuvõtmiseks, ent praegu on aasta 2014! Võta näpust, samal päeval ehk 5. märtsil läkski käiku Krimmi kiirendatud astumine Venemaa koosseisu. Vastav otsus tehti Krimmi parlamendi istungil ja saab kinnituse sel pühapäeval toimuval rahvahääletusel.

Propagandat vajaliku hääletustulemuse saamiseks alustas Vladimir Putin ise, mainides oma 4. märtsi pressikonverentsil, et kui Venemaal on keskmine sissetulek 29 700 rubla, siis Ukrainas on see 11 900 ja pensionid vastavalt 10 700 ja 5500 rubla.

Kui lisada, et sõjaveteranid ei saa Ukrainas mingit lisaraha ja Venemaa omad saavad, et veel 1970ndatel muudeti Krimm erruläinud NSVLi vanemohvitseride elupaigaks, siis pole raske aimata, kumma riigi kasuks valik tehakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles