Liina Laasma: usun, et rekord ei jää tänavu viimaseks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Laasma.
Liina Laasma. Foto: Liis Treimann

Liina Laasma alustas hooaega Portugalis odaviske Eesti rekordi ja Euroopa talviste karikavõistluste võiduga.

Minu enda jaoks ei olnud rekordi püstitamine suur üllatus, treeningute põhjal võis midagi sellist oodata,» rääkis laupäeval Portugalis Leirias odaviske Eesti rekordi püstitanud Liina Laasma. 63.17 andis talle Euroopa heitealade karikavõistlustel U23 vanuseklassi võidu. Seni tema enda nimel olnud Eesti rekordit viis Laasma edasi 67 sentimeetrit ning piiga sõnul ei tohiks see jääda tänavu viimaseks rekordiparanduseks.

Mõni tund pärast võistlust suhtus Laasma rekordi püstitamisse rahulikult. «Tundsin, et väga head emotsiooni mul polnud. Tehniliselt on asi alles väga toores ja kui pärast vaatasin viske videot, nägin, et see polnud kõige parem,» selgitas ta ning meenutas, et möödunud hooaja lõpus Eesti rekordit püstitades olid tunded hoopis vägevamad. «Toona tundsin, et see oli hea vise ja võtsin endast maksimumi.»

Eesti rekord sündis teisel katsel. Kui see vise oleks Laasmat rahuldanud, jätnuks ta võistluse pooleli, kuid rahulolematus sundis teda edasi viskama. Viimasest neljast katsest lasi ta ära mõõta vaid ühe, kuna nägi juba silmaga ära, et need jäid rekordiviskest lühemaks.

Laasmal on seljataga sisuliselt esimene talv, kus ta sai täie jõuga treenida. Paaril eelmisel aastal on 22-aastane odaviskaja harjutuskordi seganud vigastused või nendest taastumine. Tänavu sai ta aga segamatult üldfüüsilist põhja laduda ja enne laupäevast võistlust mõne nädala Portugalis treeningulaagris rassida.

«Rekord sündis lihtsalt tänu arengule – tehtud töö on mind edasi aidanud,» märkis Laasma. «Hoojooks on muutunud paremaks, jõudu ja kiirust on rohkem. Tegelikult oli treener minu viskega rahul – palju rohkem kui ma ise.»

Laasma tõstiski esile treener Toomas Merila panust. 74-aastasel mehel on endiselt piisavalt jaksu, et olla pidevalt oma õpilase kõrval. «Kui treenerit poleks kohal olnud, ei oleks ma rekordit visanud,» lisas odapiiga.

Laasma tänavuse hooaja peamine eesmärk on hea esinemine augustis toimuval EMil ning selleks ajaks peaks vormikõver saavutama oma maksimaalse kõrguse. Teise tähtsa võistlusena märkis ta juunis Tallinnas toimuvat võistkondlikku EMi.

«Loodan tänavu senisest rohkem võistelda,» lausus Laasma ja nentis, et tal napib heal tasemel võistlusel osalemise kogemusi. Tänu hooaja alguses visatud heale tulemusele loodab ta kergemini pääseda Euroopas toimuvatele võistlustele. Ilmselgelt ei paku kodused jõuproovid talle enam taseme poolest erilist pinget.

Portugalis andnuks Laasma võidutulemus esikoha ka naiste hulgas, kus võidutses sakslanna Linda Stahl 61.20. Maailma hooaja edetabelis asub Laasma oma tulemusega 4. kohal. Esialgu veel väga hõredas tabelis on temast eespool kolm austraallannat. Tabelit juhib Kimberley Mickle 66.12ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles