Politsei hoiatab võimalike sõnumikelmide eest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei palub inimestel sellistele sõnumitele mitte vastata ning ka mitte sellel numbril tagasi helistada, kuna tegemist võib olla petuskeemiga.
Politsei palub inimestel sellistele sõnumitele mitte vastata ning ka mitte sellel numbril tagasi helistada, kuna tegemist võib olla petuskeemiga. Foto: Pärnu Postimees

Lääne prefektuurile on eilse ja tänase päeva jooksul inimesed teatanud neile saadetud kahtlase sisuga mobiilisõnumitest. Venekeelses sõnumis palutakse kohe tagasi helistada ja üks numbritest on näiteks 0025270701227.

Politsei palub inimestel sellistele sõnumitele mitte vastata ega ka sellel numbril tagasi helistada, kuna tegemist võib olla petuskeemiga. Varasematest samalaadsest juhtumitest on teada, et tagasihelistajate mobiiliarve on seetõttu oluliselt suurenenud, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

"On tulnud teateid lotovõitude kohta, kuid siinkohal soovitab politsei säilitada kainet meelt – kui te pole kuskil osalenud, siis on loteriivõit enam kui kahtlane," sõnas Tammeleht.

Sellise sõnumiskeemiga tülitatakse inimesi kõikjal Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles