Kevadrändurid puhkavad Audru poldril

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru poldril kaagutavad, prääksuvad, luugutavad teel pesitsusaladele peatuvad kevadrändurid. Jaak Tammekänd luges kolme tunniga üle 8000 linnu.
Audru poldril kaagutavad, prääksuvad, luugutavad teel pesitsusaladele peatuvad kevadrändurid. Jaak Tammekänd luges kolme tunniga üle 8000 linnu. Foto: Ants Liigus

Audru poldril sulaveest tekkinud põllujärvel kaagutavad, luugutavad ja prääksuvad tuhanded kevadrändurid, halli massi hulgas liuglevad elegantsed valged luiged, pidades pika teekonna jätkamise eel pisukest puhkepausi.

Teeservalt jälgib läbi vaatetoru linnurahva tegemisi harrastusornitoloog Jaak Tammekänd, kes on keskkonnaagentuuri eluslooduse seire spetsialist.

“Siin on kõige arvukamalt hanesid, suurlauk- ja rabahane, luikedest on rändel kohale jõudnud väikeluik ja laululuik, partidest sinikaelad, viu-, piil- ja soopardid,” seletab ta hetkeks selga sirutades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles