NATO kindrali hoiatus Venemaale

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO Euroopa vägede ülemjuhataja kindral Philip Breedlove (vasakul) leiab, et aeg on mõelda oma liitlaste, eriti Balti riikide võimalikule kaitsmisele.
NATO Euroopa vägede ülemjuhataja kindral Philip Breedlove (vasakul) leiab, et aeg on mõelda oma liitlaste, eriti Balti riikide võimalikule kaitsmisele. Foto: Reuters

NATO kindral Philip Breedlove hoiatas Venemaad, kes on kogunud Ida-Ukraina piirile suure väekontingendi, uue sissetungi eest ja ütles, et NATO mobiliseerib vägesid Balti riikide kaitseks, kui vaja.

”Väed, mis asuvad Ukraina idapiiril, on väga suured ja väga, väga valmis,“ ütles NATO Euroopa vägede ülemjuhataja kindral Breedlove Brüsseli foorumil, mille korraldas mõttekoda Saksamaa Marshalli fond.

”Sa ei saa selle vastu kaitsta, kui sind ei ole seal selle vastu kaitsmiseks. Minu arvates peame mõtlema oma liitlastele, vägede paigutusele ja vägede valmisolekule alliansis, et olla kaitseks kohal, kui vaja, eriti Baltimaades,“ rääkis kindral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles