Rannaniidule tuleb taas paarsada looma

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui hiljuti alanud töödega ühele poole saadakse, on rannaniidult ära veetud ajupuud ning maha võetud jõudsalt kasvanud võsa.
Kui hiljuti alanud töödega ühele poole saadakse, on rannaniidult ära veetud ajupuud ning maha võetud jõudsalt kasvanud võsa. Foto: Ants Liigus

Linnalehmade projekti raames Pärnu rannaniidu taastamise kolmas aasta algas oktoobritormist niidule toodud ajupuude koristamise ja võsatöödega. Loomade toomiseni on aega, sest esiotsa pole neil ninaesist.

„Suurusjärk jääb mullusega võrreldes samaks: 220, võib-olla ka 230 looma,” ütles Bert Holm, projekti koordinaator, keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni projektijuht. „Palju suuremaks ei saa seda arvu ajada, sest karjatamishooaeg jääks niiviisi liiga lühikeseks: nad sööksid ala kiiresti paljaks ja siis peaks hakkama neid poolest suvest ära viima.”

Küll ei anna väita, et muu linnalehmade projektist lähtuv kulgeb 2014. aastal analoogselt mullu ette võetuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles