Vanalinna koolis käis külas noor kirjanik

, õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma esimese raamatu üllitanud Janika Vaht käis lastekirjanduse päeval Vanalinna koolis.
Oma esimese raamatu üllitanud Janika Vaht käis lastekirjanduse päeval Vanalinna koolis. Foto: Erakogu

Rahvusvahelise lastekirjanduse päeva puhul kohtus Pärnu Vanalinna põhikooli õpilastega noor kirjanik Janika Vaht.

Eelmisel sügisel vaid 20aastasena kirjastuse Tänapäev ja Eesti lastekirjanduse keskuse noorsooromaani võistluse raames oma esikteose „Vabanemine“ avaldanud ja kõige muu kõrvalt emakeeleõpetajaks pürgiv Janika Vaht leidis oma avatud ja südamliku olekuga noortega kiiresti ühise keele.

Ehkki üha suurem hulk tänapäeva lapsi paistab raamatuid kartvat, muutis Janika õpilased uudishimulikuks. Ta ei rääkinud ainult kirjutamisest, vaid oma hobidest ja unistustestki. Üliõpilasena Tartus elav Janika innustas noori tegelema asjadega, mis neile tõesti meeldivad, ja olema need, kes nad olla tahavad. Julgemad õpilased, kellele Janika esinemine silmanähtavalt korda oli läinud, vahetasid vahetunnis noore autoriga imetlusega muljeid ja avaldasid isegi soovi kirjavahetusse astuda.

Meist vaid mõni aasta vanemana suutis Janika oma sõnumi kergesti õpilasteni tuua. Kui ta motiveeris vähemalt paari kevadeks väsinud koolilast tunneli lõpus valgust nägema ja leidma tee raamatute lugemise ja vahest kirjutamisenigi, tasus Eesti teisest otsast unisesse suvepealinna sõitmine end igati ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles