Saksamaal kehtestati miinimumpalk

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööjõuminister Andrea Nahles loodab, et miinimumpalga kehtestamisest on kasu palju töötavatele inimestele, kel raha ikka napib.
Tööjõuminister Andrea Nahles loodab, et miinimumpalga kehtestamisest on kasu palju töötavatele inimestele, kel raha ikka napib. Foto: Aino Siebert

Saksamaal hakkab järgmise aasta algusest kehtima kõikidele töövõtjatele miinimumpalk. Selle suurus on 8,50 eurot tunnis bruto. Töötasu erandid on lubatud kuni 31. detsembrini 2016 juhul, kui need on kinnitatud vastava palgakokkuleppega töövõtja ja tööandja vahel.

Saksamaa tööjõuminister Andrea Nahles põhjendas: ”Miinimumpalga kinnitamine on hea uudis inimestele, kes töötavad palju, kuid pole sellest hoolimata võimelised oma palgast ära elama. Uuest seadusest lõikavad kasu kõik töövõtjad, ükskõik millises ametis nad ei töötaks.“

Liiduvalitsuse kohaselt saab seadusest otsest kasu umbes 3,7 miljonit inimest. Miinimumpalgaseadus on Nahlese sõnade järgi üks komplekssemaid ja tulemusrikkamaid seadusi, mis viimastel aastakümnetel on Saksamaal vastu võetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles