Vanemad ei pea laisa silma probleemi kuigi tõsiseks tervisehädaks

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaia silmaraviõe Malle Fosti kabinetis on nägemise ravimise ja diagnostika aparaadid. Pildil istub tüdruk sünoptofoori taga, mis on tõhus vahend laisa silma ravimisel.
Lasteaia silmaraviõe Malle Fosti kabinetis on nägemise ravimise ja diagnostika aparaadid. Pildil istub tüdruk sünoptofoori taga, mis on tõhus vahend laisa silma ravimisel. Foto: Ardi Truija

Pärnu Mai lasteaia nägemisprobleemidega laste rühmad on ainsad silmaravirühmad Pärnumaal ja sinna võetakse lapsi elukohast sõltumata.

Erirühmadele omaselt on kõigis kolmes silmarühmas kohti vähem kui tavarühmas: nägemispuudega laste rühmas on kümme kohta, ühes silmaravirühmas 15 ja teises 14, ent ometi ei ole kõik need komplekteeritud.

Rõõmustada võiks, kui kohad oleksid täitmata seetõttu, et Pärnumaal pole nii palju nägemisprobleemidega lapsi, ent see põhjendus pole päris täpne. Pigem on tühjade kohtade taga lapsevanemate vähene teadlikkus, sest Mai lasteaia eripedagoogi Kristiina Kunto jutu järgi on silmaravi vajavaid lapsi märksa rohkem, kui oskame arvata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles