Algas Teeme ära talgupäevale kirjapanek

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika saatkonna töötajad talgupäeval Patarei kindluses.
Ameerika saatkonna töötajad talgupäeval Patarei kindluses. Foto: Andres Haabu

Tänasest saab 3. mail toimuvale üle-eestilisele talgupäeval end osalejana kirja panema hakata. Esmaspäeva hommikuks oli talguveebi üles tähendatud juba 1071 talgut ning valik laieneb pidevalt. 

Mai alguseni on avatud veel ka uute talgute kirjapanek. Teeme Ära meeskond julgustab üles tähendama ka neid talguid, mis toimuvad vahetult enne või pärast 3. mai talgupäeva.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles, et talgute kirjapanek on tänavu kulgenud võimsa tempoga ja nüüd on järg talguliste käes. «Talguvalik on praeguseks juba väga korralik igas Eestimaa nurgas. Kellel vähegi võimalik, pange end ka osalejana kirja, sest see aitab talgujuhtidel ühiseid töid ja tegemisi paremini planeerida. Kui talgupäeval jagub igaühele jõukohane töölõik, sobiv töövahend ning toekas supiports, on kõigil meel hea!» lausus Tüür.

Talguid saab valida väga erinevaid, täpselt oma soovi järgi. Olgu tegemist kultuuriväärtuslike paikade, looduskaitse, heakorra või külatalgutega, osaleda võib nii oma kodukandis kui kaugemal. Kes soovib osaleda Liikumisaasta raames toimuvatel sporditalgutel, siis neid on tulemas rohkem kui 100 paigas üle Eesti.

Liikumisaasta raames kutsub inimesi üles ka Eesti Võrkpalli Liit, et teha ühiselt korda räämas võrguplatsid. Aktiivsematele pakutakse võimalust osaleda konkursil ning saada tasuta inventar oma võrkpalliväljaku korrastamiseks, lähem info aadressil www.volley.ee/vorguplatsidkorda.

Pärast talgute registreerimist saab talgujuht spetsiaalse stardipaketi, mis sisaldab praktilisi abivahendeid ja soovitusi talgupäeva ettevalmistamiseks. Ettevõtete annetustest ja vabatahtlike abiga kokku pandud talgujuhi stardipaketti mahtusid sel korral esmaabitarbed, mõni paar töökindaid, torusall talgujuhile, talguliste lauamäng «Talguhundi seiklused ümber Eesti», ajalehe Talguline värske number, natuke teed ja šokolaadi, ehitus- ja aiapoe sooduskupong, talgukuulutused, Talguhundi kleepsud, Soome lahe aasta rinnamärk, kriisijuhend ning valik talgunõuandeid.

Mullu registreeritud talgute järgi sai tänavu talgukorras kokku pandud 1500 talgujuhi stardipaketti.

Teeme Ära talgupäeva meeskond soovitab talgud aegsasti kirja panna ja stardipaketile kohe ka järele minna, sest talgupäeva eelõhtul ei pruugi neid enam viimastele registreerujatele jaguda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles