Jaansoni raja pingid saeti Kergu saeveskis

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pinkide tükikesed on üle Eesti Pärnu-, Rapla-, Viljandi-, Harju-, Viru- ja Läänemaa metsades kasvanud kuusepuudest kokku korjatud. Toorikud saagis välja Kergu Puit, pingid viimistles ja paigaldas Rozzo Ehitus. Kallasrada avatakse 1. juunil.
Pinkide tükikesed on üle Eesti Pärnu-, Rapla-, Viljandi-, Harju-, Viru- ja Läänemaa metsades kasvanud kuusepuudest kokku korjatud. Toorikud saagis välja Kergu Puit, pingid viimistles ja paigaldas Rozzo Ehitus. Kallasrada avatakse 1. juunil. Foto: Ants Liigus

Vändra valla servas aastaid tühjana seisnud ja korduvalt rüüstajate küüsi langenud Kergu saeveski on uuele elule ärganud ning nüüd tegutseb seal puidufirma OÜ Kergu Puit.

Firma müüb viimistletud ja viimistlemata höövelmaterjali, servatud ja servamata voodrilaudu, terrassi- ja põrandalaudu, liiste ning valmistab aknaid ja uksi.

Alustava maaettevõtte toodangut leiab praegu peamiselt Eestist, kuid üht-teist on Soome kaudu Saksamaalegi jõudnud. Kergu meistrite kätetöö on näiteks massiivsed istepingid Pärnu jõe vasakkaldal Jaansoni raja ääres.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles