Radio86 tutvustas pärnakatele Hiinat

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipp.
Hiina lipp. Foto: Reuters / Scanpix

Radio86 koos China Radio Internationaliga tutvustas pühapäeval Pärnu kontserdimajas Hiina vanamuusikat, teed, kalligraafiat, taiji’d ja filmikunsti, üritusest võttis osa Hiina suursaadik Eestis Huang Zhongpo.

Veebileht http://ee.radio86.com on China Radio Internationali eestikeelne veebiportaal, mis avati veebruaris Hiina tutvustamiseks. Nende raadiosaade “Hiina tund” on igal pühapäeval 9-10 Raadio Pärnu eetris.

China Radio International on üks kolmest Hiina riiklikust meediakanalist, tema multimeediaplatvorm koosneb 61 keeles veebilehest ja 18 on-line-raadiojaamast.

Pärnu kontserdimajas toimunud üritusel “Hiina pühapäev Pärnus” pakuti sadakonnale huvilisele Hiina punast teed ja näidati hieroglüüfide kirjutamist. Ansambel FA Schola esitas Hiina vanamuusikat ja tutvustas pille, Raho Langsepp tutvustas taiji’d. Üritus lõppes ühe Hiina kuulsaima filmi “Hero” vaatamisega.

Suursaadik Huang Zhongpo sõnutsi koosneb Hiina kogukond Eestis üle 100 inimesest, kellest enamik on tudengid. Suurem osa neist elab Tallinnas ja Tartus. Pärnu Hiina kogukonna suuruseks hindas suursaadik 20, maksimaalselt 30 inimest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles