Kutseõppeasutused valmistuvad mitmekultuuriliseks õppeks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Puudersell.
Anneli Puudersell. Foto: Ants Liigus

Täna, 15. juunil saavad lõputunnistuse enam kui 70 kutseõppeasutuste juhti ja juhtide nõustajat, kes said täienduskoolitustel teadmisi mitmekultuurilise õppesüsteemi loomisest ja eestikeelse õppe arendamisest kutseõpperühmades, lõpetajate seas on neli Pärnumaa kutsehariduskeskuse töötajat.

Pea aasta kestnud koolijuhtide koolituste eesmärk oli koolitusi korraldanud BDA Consulting OÜ projektijuhi Merly Orgi seletuse kohaselt arendada kutseõppeasutuste juhtide ja valdkonnajuhtide teadmisi ning oskusi keele- ja erialaõppe lõimimisest mitmekultuurilises õppe- ja elukeskkonnas, rikastada nende teadmisi kultuuridevahelisest suhtlemisest, tõsta juhtide teadlikkust e-õppe võimalustest, mitmekultuurilise õppe ja kakskeelse hariduse korraldusest ja seadusandlikest alustest.

Peale selle täiendasid koolijuhtide nõustajate koolitusel osalejad oma teadmisi nõustamise põhialuste ja tehnikate osas ning sooritasid praktika, nõustades kutsekoolide juhte.

Kutseõppeasutuse juhtide nõustajate koolituse läbinud Anneli Puuderselli, Pärnumaa kutsehariduskeskuse avalike suhete juhi sõnade kohaselt on koolid lähiajal muutumas üha mitmekeelsemaks ja väga oluline on mitmekultuurilise õpikeskkonna loomine. Puuderselli sõnul, toetudes oma senisele töökogemusele kutseõppeasutuses ja lõimides seda koolitusel saadud uute teadmiste ja nõustamispraktikaga, avanes suurepärane võimalus täiendada teadmisi, kuidas mitmekultuurilise õpikeskkonna arendamise kaudu annab huvigruppe sidustada.

Kursused „Kutseõppeasutuste juhtide nõustajate koolitus mitmekultuurilise õppesüsteemi loomiseks“ ja „Koolijuhtide täienduskoolitus eestikeelse õppe arendamiseks kutseõpperühmades“ korraldas Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed (MISA) tellimusel BDA Consulting OÜ. Koolitusi rahastas Euroopa Sotsiaalfond programmi “Keeleõppe arendamine 2007-2010” kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles