Pärnumaal oli kaks kulupõlengut

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng. Foto on illustreeriv.
Kulupõleng. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile päeval oli Pärnumaal kaks kulupõlengut, üks Sindi linnas ja teine Audru vallas.

Eile kell 14.15 kustutasid päästjad Sindi linnas Rohelisel tänaval ligikaudu poolteise hektari suuruse kulupõlengu, tuli sai alguse järelevalveta jäetud tünnist, kus sees tehti lõket.

Kell 11.05 teatati päästjatele kulupõlengust Audru vallas Lindi külas, kus põles ligikaudu hektar kuluheina.

„Ees on pikad pühad ja ilmateade lubab sooja nädalavahetust. Paneme inimestele südamele, et pühade ajal tehtavate koristustööde ja grillimise ajal ei jäetaks lõkkeid ning grille järelevalveta ja täidetaks ohutusnõudeid,“ sõnas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink.

4. aprillist kehtib Eestis tuleohtlik aeg, mis tähendab, et suurenevad ohutusvahemaad ja lõkked tuleb teha hoonetest 15 ning metsast vähemalt 20 meetri kaugusele. Kulu põletamine on Eestis aasta läbi seadusega keelatud ja rahatrahviga karistatav tegevus.

Sel nädalavahetusel sõidavad Lääne päästekeskuse päästeametnikud mööda maakondi ja kontrollivad lõkete tegemise ohutust. Tuleohutusnõuete rikkumisel võib rikkujale määrata kuni 800eurose rahatrahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles