Ratturid alustavad Jõulumäelt 500 kilomeetri pikkust teekonda

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal osales ettevõtmises kaheksa ratturit.
Möödunud aastal osales ettevõtmises kaheksa ratturit. Foto: Erakogu

Täna keskpäeval alustasid 15 ratturit Jõulumäe tervisespordikeskusest 500 kilomeetri pikkust teekonda eesmärgiga läbida ühe nädala jooksul kõik kaheksa Estonian Cupi rattasarja rada.

Estonian Cup 1/8/500 kevadlaager on formaat, mille käigus läbivad ratturid vahetult enne Eesti suurima rattamaratonide sarja Estonian Cup uue hooaja algust kõik kaheksa sarivõistluse rada.

Tänavu alustatakse Jõulumäelt, sealt edasi liiguvad ratturid Viljandisse ja seejärel juba Lõuna-Eesti kuppelmaastikule. Kolmandal päeval läbitakse ühe päeva jooksul kaks maratonirada: esmalt sarja pikima võistlusmaa, 70 kilomeetri pikkuse Elva rattamaratoni ning sama päeva pärastlõunal Otepää rattamaratoni. Ümmargune 500 kilomeetrit täitub ratturitel Kõrvemaal pärast Tallinna rattamaratoni raja läbimist.

Möödunud aastal osales ettevõtmises kaheksa ratturit, sel aastal juba 15. Korraldajate jutu järgi on huvilisi rohkem, kuid logistiliselt läheks suurema seltskonna kaasamine raskeks.

Ratturite teekonnale saab kaasa elada Facebookis ja sarja veebilehel.

Osalejate ütlust mööda pakub 1/8/500 kevadlaager hea võimaluse ettevalmistuseks ja oma vormi kontrollimiseks enne uue rattahooaja algust. „Kevadistes oludes kaheksa maratoniraja läbimine ühe nädala jooksul nõuab head vastupidavust, sest teed ja metsaalused on kohati pehmed ja porised. Möödunud aastal ootas meid Lõuna-Eestis paks lumi,“ sõnas Estonian Cup 1/8/500 idee algataja Andrei Grištšenko. Tänavune soe kevad ja lähinädalate ilmaprognoos lubab ratturitele aga päikest ja rohkelt kevadist sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles