Pärnumaa suvemängud tõid sadu inimesi sporti nautima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti vasaraheitjate eliitseltskonda kuuluv Janne Ojala võitis Audru staadionil naiste kettaheite.
Eesti vasaraheitjate eliitseltskonda kuuluv Janne Ojala võitis Audru staadionil naiste kettaheite. Foto: Tõnis Kukk

Jahilaskmisega alanud ja köieveoga kulmineerunud 49. Pärnumaa suvemängudel võitis suuremate omavalitsuste seas esikoha Audru, väikeste valdade parim oli Tahkuranna esindus.

"Mängude traditsioonilistest aladest oli kahtlemata populaarseim võrkpall, kus osales 15 meeste ja 12 naiste võistkonda," rääkis Pärnumaa spordiliidu juhataja Kaiu Kustasson. "Esimest korda võisteldi noorte jalgpallis ja seiklusraja läbimises, mõlemad alad meeldisid rahvale väga. "

Teatejooksud pakkusid põnevust

Kaks päeva kestnud kergejõustikuvõistlustel Audru staadionil segas ilm rekordite püstitamist, kuid meeliköitvaid esikohaheitlusi nägi paljudel aladel.

"Ülipõnevad olid teatejooksud, kus nii naiste kui meeste esikoha võitsid Saarde valla nelikud," ütles kergejõustikuvõistluste peakohtunik Priit Neeme. "Paraku ei lubanud tagant puhuv tugev tuul kettaheitjatel ja odaviskajatel oma võimu näidata ja vastutuulega olid hädas nii sprinterid kui kõrgushüppajad."

Meeskondade suur-Rootsi teatejooksus kuulus võidukasse tiimi Altiuse klubile palju au ja kuulsust toonud Janar Soop, Timo Tiismaa, Romet Mihkels ja Andre Ankru. Naiste väike-Rootsi teatejooksu esimese auhinna teenisid Triin Tiismaa, Mari-Helen Saarna, Brigita Viik ja Brit Põldaru.

Suvemängudel Tõstamaa valda esindanud odaviskaja Liina Laasma võitis oma põhiala 50.84-ga. "Kui arvestada, et ilm oli külm, tibutas vihma ja tuul puhus tagant, pole tulemusel häda midagi," kommenteeris mullu Pärnumaa parima spordineiu tiitli pälvinud Laasma oma etteastet.

Naiste 100 meetri jooksus ja kaugushüppes oli parim Kristi Jürgenstein Audrust, 800 meetri distantsil võidutses Hiie Laimets Halingast ning 1500 meetris teenis kuldmedali Katrin Vinkel Saardest.

Kaugushüppe esikoha viis Mari-Helen Saarna Saugasse, kuulitõuke esikoha sai Liisu Aulik ja kettaheites võidutses Janne Ojala Paikuselt.

Favoriidid võidukad

Meeste konkurentsis tegi Altiuse klubi tulevikulootus Rain Kask Torist puhta töö kaugushüppes ja sprindis. Pärnu kuulitõukerekordi omanik, Tahkurannas elav Raido Kalbach oli oma leivaalal Audru staadionil ülekaalukalt parim ja Eesti kõrgushüppe eliitseltskonda kuuluv Romet Mihkels Saugast võidutses mängleva kergusega.

Pärnakas Jakob Tarkpea finišeeris esimesena 1500 ja 3000 meetri distantsil ning Tahkuranda esindanud Roman Fosti võitis 400 meetri jooksu.

Odaviske esikoha võitis Madis Kiin Tahkurannast ja kettaheite parim oli kodustaadionil võistelnud Raul Kond.

Neidude konkurentsis kuulutati suvemängude kahekordseks võitjaks Lisette Liivrand Audrust, kes oli parim kuulitõukes ja kettaheites. Häädemeeste piiga Anett Pajuväli võidutses kõrgus- ja kaugushüppes. Odaviske kulla teenis Kaisa Ruumet Torist ja sprindi võitis Triin Tiisma Saugast. 800 meetri jooksus oli kiireim Marie-Madli Kivimäe Audrust ja 1500 meetri distantsil kuulus esikoht Kaidi Keir Kukele Tahkurannast.

Noormeeste 100 meetri jooksus ja kõrgushüppes oli parim Jarmo Harjakas Saugast ning kaugushüppe võitis Romet Virkus Vändra vallast. Kuulitõukes teenis esimese auhinna Riko Kivimägi, odaviskes võidutses Otto-Georg Kirsi ja kettaheites tuli esimeseks John-Caspar Jaanus. Kõik kolm sportlast tõid võidupunktid Audru vallale. 3000 meetri jooksus oli parim Jõulu klubi suusalootus Rasmus Sutt Tahkurannast.

Peakohtuniku Neeme sõnade kohaselt tuli Audru staadionile võistlema üllatavalt palju veterane.

"Toivo Tallo võidutses oma vanusegrupis nii 100 meetris kui kaugushüppes, Sven Koovit tegi puhta töö kuulitõukes ja kettaheites, Epp Lorents oli parim sprindis ja kaugushüppes ning Anu Taveter edestas kõiki konkurente mõlemas pikas jooksus," luges Neeme ette suvemängude kergejõustikuvõistluste kahekordsed võitjad.

Melnitsa pere oli tubli

Suvemängude viimase ala, köieveo finaalis alistasid Saarde valla jõumehed tulemusega 2:1 Häädemeeste esinduse. Kolmanda koha heitluses suutis Sauga viisik ära tõmmata Halinga tiimi.

"Minu arvates õnnestusid suvemängud väga hästi, kuigi me jäime suurte valdade arvestuses napilt neljandaks," ütles Saarde valla spordielu eestvedaja Toivo Tallo. "Inimesed tulid hasardiga võistlema, eriti väärib kiidusõnu köievedajate tiim. Perevõistlusel hoidsid koduvalla au kõrgel Indrek, Agnes, Ike ja Hannariin Melnits."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles