Jaaninädala ilm ikka kahtlane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituli.
Jaanituli. Foto: Peeter Langovits

Globaalsed ilmamudelid pakuvad jätkuvalt nii suvise pööripäeva kui jaanilaupäeva ilmaks üksteisele vastukäivaid võimalusi – kas jahedat ja kuiva või vihmasadudega soojalainet.

Üks ilmamudel pakub, et järgmiseks esmaspäevaks laieneb Lääne-Euroopast üle Läänemere järgmine jahe kõrgrõhuala, kirjutab EMHI nädalaprognoosis.

Teine võimalus käib aga välja, et Venemaal tugevnev soe kõrgrõhuala ja sooja õhku kandev Musta mere lähedalt põhja suunas liikuv tsüklon kannavad ka Eestini väga sooja õhku, mis kohtudes siinse jahedusega põhjustab ägedaid vihmasadusid ja äikest.

Ka teisipäeval ning kolmapäeval sõltub ilm sellest, kas võimule pääseb lääne poolt tulnud kõrgrõhuala või Venemaalt ja Ukrainast saabunud soojalaine.

Läänepoolse kõrgrõhuala korral on ka järgmisel kolmapäeval olulise sajuta jahedapoolne ilm. Soojalaine korral taanduvad sajud merele ning õhutemperatuur tõuseb mandril valdavalt üle 24 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles