Juhtkiri: Muinsusrumalus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Linnavalitsuses toimunud e-koosoleku protokoll kinnitab: neil tänavatel, mis on korda tehtud, ei soovita näha välikohvikute terrasse, vaid lauad tuleb asetada lihtsalt laiemale teeosale. Toimetuse valduses oleva protokolli kohaselt on mõtte autor ja läbi suruja linnavalitsuse kunstiõpetaja haridusega muinsuskaitse peaspetsialist Liina Hansen. Kui selline nõue peaks saama linnavõimu korralduseks, on tegemist muinsusrumalusega, mis toob restoraatoritele lisamuret.

Üks kummalisemaid suveteenindusi on siiani Pärnus olnud Rüütli tänaval Aasia restorani ees, kus teenindajate eest ja sööjate kõrvalt saalivad ühelt poolt jalakäijad ja teisalt autod. Nõustugem, et pole just hubane keskkond segamatuks kehakinnitamiseks.

Siiani on Nikolai, Hospidali ja Hommiku tänaval olnud välikohvikud vahetult põhisöögikoha kõrval. Nüüd peaks pilt nägema välja selline, et pitsabaar, Gruusia restoran, sushi-baar Ahoy, Lime Lounge, Citi, Georg, Cocoloco, Aptek asetavad oma lauad keset teed ja teenindamine toimub jalakäijate vahel põigeldes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles