Roman Fosti võitis Viljandi suurjooksu

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti krooniti Eesti pikamaa krossijooksumeistriks.
Roman Fosti krooniti Eesti pikamaa krossijooksumeistriks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu juurte ja Altiuse kergejõustikukooliga, nüüd Stamina klubi esindav ja Tallinnas töötav-treeniv Roman Fosti võitis 85. ümber Viljandi järve jooksu ja krooniti Eesti pikamaa krossijooksumeistriks.

Keskmaamehena Euroopa meistrivõistlustelegi jõudnud, aga viimastel aastatel pool- ja täismaratonile spetsialiseerunud Fosti kontrollis enda sõnul liidergruppi kogu jooksu vältel ja tegi viimasel kilomeetril põhikonkurentide Sergei Tšerepannikovi, Nikolai Vedehhini ja mulluse võitja Ilja Nikolajeviga sotid erilise purelemiseta klaariks. Väga kõrgelt tuleb hinnata ka Eesti maaülikooli spordiklubi esindava vändralase Jan Õiglase kümnendat kohta.

Fosti võit on mitmes mõttes kõrgelt hinnatav. Esiteks oli tegu ikkagi koguni 85. jooksu ehk Eesti kõige pikema traditsiooniga spordivõistlusega. Esimest korda joosti Viljandi spordiõpetaja Theodor Andressoni eestvõttel ümber järve juba 1928. aastal, kahel järgmisel aastal jooksu ei korraldatud, aga alates 1931. aastast pole ümber Viljandi järve jooksu takistanud ükski okupatsioon, sõda ega majanduskriis. Pärnu kahe silla ehk Jaansoni jooksule nii pikaks teeks parimad soovid kaasa!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles