Liina Hansen: Iga tänava iseloom linnaruumis on unikaalne

, Pärnu linnavalitsuse muinsuskaitse peaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Hansen.
Liina Hansen. Foto: PP

Pärnu Postimehe arvamustoimetus on teinud Pärnu linnavalitsuse üht anonüümset protokolli lugedes kahetsusväärselt ebaõigeid ja üldistavaid järeldusi linna välikohvikute paigaldamistingimuste kohta. Sellega eksitab ajaleht avalikkust ja külvab asjatut segadust ettevõtjate hulgas.

Muinsuskaitse peaspetsialistile esitatud süüdistus millegi läbi surumises on alusetu ega vasta vähimalgi määral tõele. Samuti ei kuulu juhtkirjas kirjeldatud mõte mulle, vaid on toimetuse pahatahtlik tõlgendus komisjoni protokollist. Ka on avalikkusele esitletud minu hariduslikku tausta halvustavas kontekstis ja puudulikult, jättes märkimata 2008. aastal Eesti kunstiakadeemias omandatud muinsuskaitsealase täiendushariduse.

Ebapiisava eelinfo tõttu on tehtud juhtkirjas järeldusi, mis ei vasta tõele. Koosoleku protokolli põhjal, mis käsitleb konkreetset üksikjuhtumit või mitut, ei saa ega tohi teha üldistusi. Seda ühel lihtsal põhjusel: iga tänava iseloom ja asukoht linnaruumis on unikaalne ning selle tingimused võivad oluliselt erineda isegi sama tänava piires, samuti erinevad tänavatel kehtivad liiklusreeglid. Seetõttu tuleb vaadelda iga välikohviku paigaldamist eraldi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles