Juhtkiri: Pärnusse ristlema

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Ligikaudu kolme aasta eest, kui Pärnu Sadama suurosanik, toona veel oma edu tipul Rein Kilk käis Pärnumaa arvamusliidrite lõunal välja mõtte, et suvepealinna jõesuudmes võiks vastu võtta kruiisilaevu, võis see tunduda hea ja vajaliku, kuid vaevalt teostuva ideena.

Aeg on edasi läinud, aga sadam pole mõtet õnneks maha matnud. Sel nädalal väisasid Pärnut Euroopa kruiisisadamate katusorganisatsiooni Cruise Europe esimees Michael McCarthy ja direktor Jens Krede, kes heitsid pilgu siinsetele oludele ja hindasid sadama soovi realistlikkust.

Pärnu Postimehel on hea meel tõdeda, et ristluslaevade sadama loomise mõte osutub palju realistlikumaks, kui karta võis. Nagu McCarthy ajalehele ütles, sobib Pärnu keskmistele kruiisilaevadele, millel seilab sada kuni tuhat reisijat. Arvestades, et selliste aluste jaoks on tarvis keskmiselt 6,5 meetri sügavust vett ja Pärnu sadamal on olenevalt kohast praegu pakkuda seitse kuni kuus meetrit, ei olegi vaja väga suurejoonelisi süvendustöid, mille tegemine oleks kallis ja võiks avaldada halba mõju keskkonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles