Suvepealinnas avati uuenenud Rannapark

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus avati suvi ja uuenduskuuri läbi teinud Rannapark.
Pärnus avati suvi ja uuenduskuuri läbi teinud Rannapark. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna 15. korda suvepealinnaks saanud Pärnus avati pidulikult uuenenud Rannapark, mis rajati 1882. aastal linna karjamaale.
 


Esimest korda sai Pärnu suvepealinnaks 1996. aastal ja vahepeal liikus linnajuhtide mõte selles suunas, et suvepealinn on oma aja ära elanud. Nüüd toetatakse aga seda ideed taas väga jõuliselt, Pärnu ja suvepealinn nagunii juba sünonüümideks saanud, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Nii nagu mesilased koguvad talvel mett, selleks, et külm ja pikk talv üle elada, nii kogume ka meie inimestena suvel valgust ja energiat pimeda sügise ja külma talve tarvis. Eestile on kombeks üks president korraga, sama kehtib ka Pärnu kohta. Pärnu oli, on ja jääb Eestimaa suvepealinnaks. Selle tiitli hoidmise nimel on viimastel aastatel tehtud väga suured investeeringud, just inimeste vaba aja veetmise, puhkamise ja elukeskkonna parandamise nimel," rääkis Pärnu linnapea Toomas Kivimägi.

Rannapargi uuendamiseks kulus 21 miljonit krooni, lõviosa sellest Euroopa Liidu raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles