Usalda, aga kontrolli Kremlit!

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina parlamendi venemeelne liige Oleg Tsarev kõnelemas Luganskis pärast referendumit. Moskva on venemeelsete palvetele siiani kurdiks jäänud.
Ukraina parlamendi venemeelne liige Oleg Tsarev kõnelemas Luganskis pärast referendumit. Moskva on venemeelsete palvetele siiani kurdiks jäänud. Foto: Reuters

Teatavasti suutis USA president Ronald Reagan isegi ”doverjai, no proverjai“ vene keeles peaaegu korrektselt välja hääldada, mida saatnud naerupahvakut ta kommenteeris sõnadega: mulle meeldib seda öelda.

Mihhail Gorbatšov lisas, et Reagan ütlevat seda pidevalt. Mis Reaganil üle jäi, kui Gorbatšov ei täitnud oma lubadusi ei relvastuse piiramise ega sõjakollete asjus. Kõik hakkas venima pärast seda, kui Gorbatšovi mees Nicaraguas Vaino Väljas peatas 1988. aastal sealse sõjategevuse. Afganistanist tuldi välja ikkagi lubatust hiljem ja kuubalased – Angoola ja Etioopia valitsuse seljatagune – ei teinud pikalt teist nägugi. Ehk siis kahe suure ponnistused ei kandnud kaua vilja, sest ühel väiksemal oli oma arvamus.

Seadustades ebaseadust

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles