Sajud katkevad vaid jaaniõhtuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kummikud ja vihmavarjud tuleb enda ligi hoida.
Kummikud ja vihmavarjud tuleb enda ligi hoida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi nädalaprognoosi kohaselt taanduvad sajud küll jaaniõhtuks, kuid nädala lõpp tõotab taas vihmarohke tulla.

Homme taandub rohkete sadudega frontaaltsoon Eesti kohalt ida poole, sajud lõpevad viimasena jaaniõhtuks Lämmijärve ääres. Mujal on saju tõenäosus järkjärgult vähenemas. Öösel on sooja 7-12, päeval 14-20 kraadi.

Neljapäeval on tõenäoline, et Musta mere ääres peatunud tsüklon mõnevõrra aktiviseerub ning frondi sadude tsoon pöördub päeva jooksul alates Lõuna-Eestist meie peale tagasi. Sooja tuleb öösel 6-13, päeval 18-21, Ida-Eestis kuni 24 kraadi.

Reedel saab lõunatsükloniga seotud soe ja niiske õhk vähemalt Ida-Eestis valitsevaks. Saju tõenäosus on öösel suur, päeval mõnevõrra kahaneb. Sooja tuleb päeval 17-23, Ida-Eestis võib soojemgi olla.

Laupäeval tekib tõenäoliselt uus osatsüklon Ukraina või Valgevene kohal ja liigub põhja poole, tuues päevaks uusi rohkeid sadusid. Sooja on 15-22 kraadi.

Pühapäeval võib suurte temperatuuri kontrastide tsoonis Peipsi taha saabunud osatsüklon süveneda. Sajud intensiivistuvad, on äikest, päeva lõpuks sajud hõrenevad. Sooja on vaid 14-20 kraadi.

Esmaspäeval määrab ilma Valge mere kanti taandunud tsükloni tagalas valitsev jahe loodevool. Kohati sajab lühiajalist vihma. Ka järgmisel teisipäeval hoiab võrdlemisi tugevat põhjakaarte tuult järgmine Aasovi mere lähedalt Venemaa keskaladele saabunud tsüklon. Intensiivsed sajud ja äikesed võivad ulatuda Ida-Eestisse. Sooja on päeval 11-19 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles