Andres Ergma: Muldpõrand klaaslaega toas

Andres Ergma
, Eesti pensionäride ühenduste liidu juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Ergma.
Andres Ergma. Foto: PP

Europarlamendi valimise saginas räägitakse jälle sellest, et klaaslagi on vahel ja naisi on näha liiga vähe. Kõigis kampaaniaaruteludes unustatakse ära üks lihtne asi. Sõltumata sellest, kas sul on tissid või mõni muu asi, saad sa ükskord vanaks. Siis tekivad sellised probleemid, millele nooremas eas ei mõista tähelepanu pööratagi, sest elu on lill ja paistab õitsevat igavesti.

Euroopa Liidus on seevastu eakatepoliitika üks olulisemaid, sest kõikjal saadakse aru, kuidas rahvastik vananeb ja oodatav eluiga kasvab. Juba aastaid tähistatakse Euroopas aprilli lõpus põlvkondadevahelise solidaarsuse päeva ja panustatakse sellesse, et inimesed saaksid aktiivsena vananeda. Meil on sel teemal vaikus, mis valimiskampaania edenedes muutub üha kõrvulukustavamaks.

Mõistmaks, kui palju Euroopa Parlamenti kandideerivad erakonnad ja inimesed eakatepoliitikast aru saavad, olen nüüd usinalt käinud kampaaniaüritustel. Skoor on esialgu kehvavõitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles