Galerii: meri on uhtunud tänavu kaldale erakordselt palju kalu ja hülgelaipu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel kevadel on Pärnumaa randadest leitud tavalisest rohkem hülgelaipu ja surnud kalu.

Tänagi võis Audru vallas Valgerannas näha rannas näha hulgaliselt kaldal lagunevaid kalu ning paari hüljest, surnud hüljeste leidmisest teatati Pärnustki.

Pärnu randasid hooldava osaühingu Kesklinna Pargid töödejuhataja Kalju Villota tunnistas, et surnud hülgeid leitakse mere äärest tänavu tõesti erakordselt palju.

„Päris iga päev neid ei ole, kuid vähemalt üle päeva tuleb neid sealt koristamas käia,“ ütles ta. Kui palju hülgekorjuseid tänavu meri pärast jääminekut Pärnu randadesse on toonud, ei osanud Villota täpselt öeldagi, kuid märkis, et neid on väga palju ja kokku võib neid lugeda kümnetes. „Eriti palju on neid siis, kui teeb tuult üle 15 meetri sekundis.“

Surnud kalugi on kokku korjatud paarisaja kilo ringis.

Audru abivallavanem Priit Annuse sõnade kohaselt on Audru vallas sel aastal koristatud 37 hülgelaipa. „Neid on tänavu tõesti palju,“ tunnistas ta.

Annus ei osanud öelda, mis põhjusel lõpnud hülgeid randades tänavu nii rohkelt leitakse. „Ilmselt on nad sattunud kalurite võrkudesse, võib-olla on on kaasa aidanud tuuleolud,“ arvas ta.

Keskkonnaispektsiooni pressiesindaja Leili Tuul ütles, et Valgerannast avastatud surnud kalade kohta tuli info täna ja inspektorid ei ole praeguseks veel jõudnud kohapeal käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles