Lõkkes põletamiseks sobivad üksnes puhas puit ja paber

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke. Foto on illustreeriv.
Lõke. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Keskkonnaportaal Bioneer ühes keskkonnaministeeriumiga alustasid keskkonnainvesteeringute keskuse toel teavituskampaaniat „Säästad või saastad?”, et pöörata elanike tähelepanu ohutule lõkketegemisele. Teavet prügi põletamise ohtlikkusest ja loodussõbralikust jäätmekäitlusest leiab kampaania kodulehelt www.lõke.ee.

„Lõkke tegemine on tore tava, aga tasub hoolikalt mõelda, mida lõkkematerjalina kasutada,” nentis keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. „Kui põletatakse prügi, on paraku tegu nii looduse kui inimese tervise suhtes vaenuliku teoga. Miks sellest hoiduda ja mittevajalik materjal kevadise koristuse järel koduaias lõkkesse viskamise asemel liigiti kogumise konteineritesse viia, sellele algav kampaania vastuseid pakubki.”

Igasugune tarbimine toob kaasa jäätmete tekkimise. Olmejäätmete liigiti kogumiseks on Eestis paigaldatud hulgaliselt jäätmekonteinereid ja enamiku jäätmetest saab ära anda tasuta. Paraku näitavad keskkonnainspektsiooni kontrollkäigud, et osa jäätmeid põletatakse kodustes majapidamistes, mis seab ohtu inimeste tervise ja saastab loodust. Iga inimene, kes süütab prügilõkke, ohustab sellega ümberkaudseid elanikke ja keskkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles