Igor Gräzin: Töökohad on Euroopas niisama tähtsad kui tankid

Igor Gräzin
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin.
Igor Gräzin. Foto: PP

Kui mõtleme sellele, miks kerkisid Kiievisse barrikaadid ja Krimmi saabusid „rohelised mehikesed“, siis oli põhjuseks eelkõige rahva rahulolematus. Kümme aastat pärast oranži revolutsiooni olid inimesed tüdinud ootamast. Tüdinud korrumpeerunud poliitikutest, tüdinud kiratsevast majandusest, väsinud ootamast pensioni- ja palgatõusu või koguni seda, et need üldse välja makstaks.

On kõnekas fakt, et kohe pärast Krimmi annekteerimist tõsteti seal pensionid mitmekordseks, räägitakse investeeringutest ja aetakse muulgi moel “jaga ning valitse” poliitikat, mis tuntud juba Vanast-Roomast.

Oma osa oli Krimmi sündmustes ja Ida-Ukraina kaoses Euroopa Liidul, mis sel ajal kui mitu liikmesriiki juba aastaid vilistab ühiselt kokku lepitud eelarve ja rahanduspoliitika mõõdikutele, keeldus eelmisel sügisel andmast Ukrainale lootust liidu liikmeks saada. Rahva frustratsioon jõudis Maidanile, tuha all hõõgunud viha õhutati leegiks ja Venemaa kasutas oma võimaluse ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles