Keskkonnainspektoritele jäi võrku võimalik salasadam

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillis rajatud jalgsi ligipääsmatu võimalik paadilauter on varjatud osavusega, mis teeks au igale piraadile.
Aprillis rajatud jalgsi ligipääsmatu võimalik paadilauter on varjatud osavusega, mis teeks au igale piraadile. Foto: Ardi Truija

Keskkonnainspektsioonile jäi silma Raeküla Rannaniidu looduskaitsealale rajatud võimalik salasadam, mis saab alguse krundilt, millel paikneva maja asukas läinud suvel oma maa kohal lennanud paraplaaneri raketipüstoliga alla viskas.

Keskkonnainspektsiooni andmetel umbes kahe meetri sügavune neli-viis meetrit lai ja kümmekond meetrit pikk paadilauter jääb juhuslikule silmale mere poolt märkamatuks.

Ent veidi terasemalt takseerides võib mitte väga kõrgeks kasvanud pilliroomüüri tagant näha veiklemas vett sängis, mis saab alguse Kalevi puiestee 1 krundil asuvast veekogust. Kalapaadiga sõitmiseks piisavalt sügav ja lai kraav lõpeb rannajoonel vee ja liiva piiril. Nõnda, et merele pääsemiseks tuleb paat vedada üle sealkandis üsna kitsaste liivakõrgendike. Seda on ka tehtud, nagu kinnitavad liivale autorataste küntud jäljed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles