Kihnu Virve briljantpulmas tantsis kogu küla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu Virve
Kihnu Virve Foto: Arno Saar/Õhtuleht

«Kutsusin ikka terve Kihnu saare ja Manija saare ka,» selgitab rahvalaulik Virve hoogsat pidu, millega märgiti ära Virve ja tema abikaasa Jaani abielu 60. aastapäev.

«Päris palju rahvast tuli kokku ja peab ütlema, et see oli üks ilus õhtu. Või mis õhtu – pidu kestis ikka hommikuni!» kirjeldab Virve Naistelehes toredat pidu paari nädala eest, kus pillid aiva mängisid ja rahvast üha vooris tantsuplatsile.

Briljantpulmas etendati vanu kombeidki, nagu näiteks pulmarahva ühissõit autokastis n-ö pruudi koju ja nooriku viimine sealt uude elupaika selliseid teid pidi, et ta enam tagasi ei oskaks tulla. Virve pääses peol nii söögivaaritamisest kui laulmisest, mõlema eest hoolitsesid tema pereansambli liikmed.

Mis siis on pikaealise abielu saladus? Virve (81) sõnul on ka neil Jaaniga (88) nääklemisi ette tulnud, kuid kõigest saab üle: «Tänapäevani oleme, näe, koos olnud – ja ega mina üksinda selline ole, Jaan ikka ka.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles