Pärnu Kuninga koolis oli käsitööpäev

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsi jätkus igasse õpituppa, nobedamad jõudsid kõik läbi proovida.
Lapsi jätkus igasse õpituppa, nobedamad jõudsid kõik läbi proovida. Foto: Urmas Luik

Pärnu Kuninga tänava põhikooli õuel olid avatud õpikojad, kus lapsed said põnevaid asju meisterdada. Nii mõnegi laua juures oodati lausa järjekorras vaba kohta.

Päev algas 4.c klassi tüdrukute tantsuga, mida teiste seas jälgisid klassijuhataja Inga Merisaar ja tantsuõpetaja Marge Rull. Kuninga koolis on tantsutunnid laste õppekavas 1.–4. klassini ja neis tundides osalevad kõik, ka poisid. Käsitööpäeval esinesid tüdrukud esimest korda ilma poisteta. “Omaette tüdrukutega koos tantsida on parem,” arvas üks tantsijatest, Miia Puidet. Tüdrukud esitasid Iiri sugemetega kantri stiilis tantsu, poistega koos tantsitakse rahvatantse. Tantsudega ühel ajal tegutsesid juba õpitoad.

Kõige rohkem oli päeva alguses lapsi käsitööõpetaja Tõnu Tillarti juures, kus sai puu sisse peremärke põletada. Sellega oli ametis Markus Gustavson 4.c klassist. Poiss ütles, et teeb sellist asja esimest korda. Õpetaja Tillart rääkis, et poisid ja tüdrukud vahetavad kooliaastal käsitöötegevusi: poisid õpivad ka kodundust ja tüdrukud puutööd ning valmistavad võinuge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles