Kuninga kooli tublide tunnustus kaalub mitusada kilo

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga tänava põhikool tunnustas tublisid.
Kuninga tänava põhikool tunnustas tublisid. Foto: Siiri Paasma

Lõppev õppeaasta oli Pärnu Kuninga tänava põhikool õpilastele ja õpetajatele edukas. Hästi tehtud töö eest andis kool üle terve virna raamatuid, tänu- ja kiituskirju.

Heleen Saarse võttis vastu aasta õpilase tunnustuse ja Iris Epp Sildnik oli üks seitsmest Pärnu linna aasta õpilase kandidaadist.

Kooli kolm esimese kategooria koori koos muusikaõpetaja Reet Jürimaga ja Marge Rulli juhendatavad kaks rahvatantsurühma sätivad end noorte laulu- ja tantsupeole minema. Mis siis imestada, et kooli suurel aastalõpu „Eesti peol“ esines lapsevanematele ühtekokku 180 õpilast.

Arvud on kõnekad. Üleriigilise ainealase tunnustuse pälvis Kuninga kooli 11 õpilast.

Noore teaduri märgi sai 32 õpilast, paljud neist mitmes valdkonnas, Stein-Marten Pool ja Heleen Saarse on suisa neljakordsed noored teadurid. Tunnustust on toonud Känguru ja Nuputa, õpioskused, kodu-uurimine, mõttesport, matemaatika, Adventures with English, muusika, infootsimine, emakeel, bioloogia, kunst, saksa keel ja mälestuslugude kogumise konkurss.  Õpilaste tublide tulemuste taga on õpetajad Katrin Kurvits, Kaja Aadomaa, Lemme Sulaoja, Anu Päit, Inga Merisaar, Helle Õige, Tea Toode, Reene Tammearu, Leo Viller, Lia Viller, Urve Paulmann, Reet Jürima ja Tooma Voll, Kairi Osula, Kaili Miil, Katrin Lekk, Kristel Kallau, Epp Suigusaar ja Marju Sepp.

Noorte teadurite kõrval on Kuninga koolis 28 head ainetundjat, keda on õpetanud Kaja Aadomaa, Ruth Vaga, Inga Merisaar, Anu Päit, Reene Tammearu, Tea Toode, Lia Viller, Leo Viller, Urve Paulmann, Anne Urge, Marju Sepp Helle Õige, Annika Riisma ja Ingrid Must.

Aasta jooksul on 34 õpilast toonud auhinnalisi kohti mitmesugustelt konkurssidelt: kunstikonkurssidelt, Pärnumaa Playbackilt, loodusviktoriinilt „Veeloomade aasta“, Tähekese jubejuttude võistluselt, konkursilt „What I think about the UK“, demokraatiapäeva konkursilt, kodanikupäeva e-viktoriinilt, vendade Liivide etluskonkursilt, Koidula luulekonkursilt, kodu-uurimiselt, füüsikaviktoriinilt, mälestuslugude konkursilt „Siberi kodu“. Kolme õpilase tööd valiti Prima Vista kirjandusfestivali kogumikku.

Spordimedaleid ja karikaid viis koju 85 õpilast, tunnustust jagus nii võistkondlikel kui individuaalaladel.

Tublide päeva tunnustust jagus enam kui kolmandikule Kuninga kooli õpilastest – 180 õppurile. Kiituskirja teenis välja 113 õpilast. Õpetaja Elsa Fedtšenko reaalainete preemia said Tekla Tõnts, Stein-Marten Pool ja Heleen Saarse.

Tänavused kuninga kooli aasta õpetajad on Inga Merisaar ja Reet Jürima, aasta kolleegipreemia sai Reet Meetua.

„Kooliaasta on olnud mitmekesine, õpilased on näidanud häid ainealaseid teadmisi, loovust ja sportlikke saavutusi,“ ütles kooli direktor Urve Krause.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles