Termomeetrinäit jääb iga päevaga tagasihoidlikumaks

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kui nädal algab 23-kraadise suvesoojaga, siis juba pühapäeval ei küündi soojapügalad 14 kraadist kõrgemale. Samuti kostitab ilm meid rohkete hoovihmadega.

Ilmateenistuse nädala prognoosis seisab, et homme liigub Soomest madalrõhulohk üle Eesti kagusse. Öösel on hoovihmavõimalus väike, kuid mitmel tekib udu. Päeval sajab mitmel pool hoovihma, suurem on vihmavõimalus Ida-Eestis, kus saju tõenäosus jääb 70 ja 90 protsendi vajele. Samuti on võmalik, et tuleb äikest. Öösel puhub nõrk lääne- ja loodetuul, päeval põhjakaare tuul veidi tugevneb. Sooja on öösel 8 kuni 13 ja päeval 17 kuni 23 kraadi. Rannikul näitab termomeeter kohati paar kraadi vähem.

Kolmapäeval oleme nõrgas kõrgrõhuväljas ning hoovihmavõimalus on väike ehk 10 kuni 20 protsent. Puhub nõrk põhjakaare tuul. Öösel tuleb sooja kuni 12 ja päeval 17 kuni 23 kraadi.

Neljapäeval läheneb lääne poolt vihmapilvede vöönd. Juba öösel pilvisus tiheneb ja alates Lääne-Eestist hakkab vihma sadama. Päev on hoovihmadega, kuid pealelõunal lääne poolt alates sadu lakkab. Öösel on tuul nõrk, päeval puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 9 kuni 13 ning päeval küündib termomeetrinäit 15 kuni 20 kraadini.

Reedel liigub Soomest madalrõhkkond Peterburi suunas ja Eesti jääb selle edelaserva. Laupäevaks jääb see madalrõhkkond pöörlema Peterburi lähistele ja pumpab põhjast külma õhku, mis põhjavoolus saabub Eestisse.

Reedel sajab seega mitmel pool hoovihma ning sajuvõimalus on kõige väiksem Loode-Eestis. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul ja sooja tuleb 15 kuni 20 kraadi.

Laupäev möödub samuti vihmahoogude saatel, kõige tugevam on sadu Ida-Eestis. Puhub tugev, merel tormine loode- ja põhjatuul. Sooja on öösel 8 kuni 11 ja päeval 10 kuni 16 kraadi.

Pühapäevaks madalrõhkkonna kese eemaldub Venemaale, kuid meie jääme ikka veel selle lääneserva ning põhjast lisandub külm õhku. Nii tuleb pühapäev selle nädala kõige külmem. Esmaspäeval läheb veidi soojemaks, kuid päev on jätkuvalt vihmahoogudega.

Pühapäeval püsib vihmane ilm, kõige väiksem on vihmavõimalus saartel. Loode- ja põhjatuul on jätkuvalt väga tugev ja alles õhtuks nõrgeneb. Sooja on öösel 4 kuni 8, kohati rannikul 11, päeval 9 kuni 14 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles