Juhtkiri: Raha ja rahulolu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Ettevõtja ja majandusmõtlejana Eestis päris head mainet eviv Indrek Neivelt pani eelmisel nädalal lähenevale suvele ja puhkustele vaatamata kolleegide, poliitikute ja palgatöötajate pead tööle, kui käis välja mõtte tõsta miinimumpalk tuhandele eurole.

Heast, eriti kõigile kättesaadavast rahast kõnelemine paneb kõik kõrvu kikitama. Indiviidipõhiselt poleks ju midagi paremat kui saada sama töö eest näiteks kaks korda rohkem palka. Õigemini, mööngem, üks asi on sellest töövõtjale siiski parem. See on võimalus saada rohkem palka ja samal ajal töötada vähem. Unistamine pole keelatud.

Liikudes lihtsast numbrite pildumisest, mida Neivelt tegelikult ei teinudki, veidi edasi, toome ära temapoolse seletuse, mille ta andis Eesti Päevalehele. “Ettepaneku loogika on selles, et kui ettevõtjal on mingi ressurss liiga odavalt käes, siis ta raiskab seda. Me oleme juba üle 20 aasta olnud rahvusvahelisel turul. Kuidas on võimalik, et endiselt saab siin töötajatele 300–400 eurot palka maksta – mitu korda vähem kui Skandinaavia maades?” rääkis Neivelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles